** شباهتها:
_ وقتی مردم بخواهند کسی رئیس جمهور شود، رئیس جمهور میشود. حتی اگر مثل خاتمی 76 برعلیهش اعلامیه پخش کنند، حتی اگر مثل احمدینژاد 84 بخواهند شایعهسازی کنند بگویند «اطلاعاتی است و تیر خلاص زندانیها را میزده».
_ در انتخاب این دو نفر، مثل 29 سال گذشته، میزان رای ملت بود.
_ شور و شوق جوانی، احساس نیاز به فضایی نو و تغییر آنچه هست، نیروی محرک قویی است که غوغا میکند. وحشتناک سریع و پرقدرته.
_ هر دو کاندیدا از درون مردم بلند شدند، از مردم بودند و حرف مردم را گفتن. حالا بماند که خاتمی، دل مردم را فراموش کرد، افکار روشنفکرانه داشت که کمتر به درد مردم میخورد، بیشتر به درد کتابها و سخنرانیها میخورد، الان سخنرانیهایش را در ایتالیا انجام میدهد با مخلفات دست دادن با خانمهای ایتالیایی. امیدوارم احمدینژاد مراقب دل مردم باشد، تا ناراضی نشوند و یا دلش از دل مردم دور نشود.
_ این مردم بودند که برای این دو کاندیدا تبلیغات کردند، نه خودشان و سیستم ستادی. مردم فیلم احمدینژاد را خودشان رایت کردند و پخش کردند.
_ هر دو کاندید با آرامش خاصی تبلیغ کردند، راهبرد خوبی داشتند، چون احساس نمیکردند چیزی را از دست میدهند.
_ هر دو استاد دانشگاه بودند و هستند، قشر تحصیل کرده جامعه را درک کردند. آقا سید بعد مدتی فاصله شدیدی با دانشگاه منتقد و دانشگاه عملگرا گرفت. آقا سید یک بار هم تشریف نیاوردند در حوزه تا به سوالات هم لباسیهایش جواب دهد، زنده باد مخالف آقای رئیس جمهور سابق که اصلا به حرفش گوش نمی کنیم، زنده باد.
_ یک کلام مردم پشت سرشون بودند.
_ هردو، آقا سید و محمود حرف جدیدی را بیان کردند که مردم هم همان را میخواستند. مردم دیدند سید محمد خاتمی یا محمود احمدینژاد همانی است که میخواهند، تا مشکلاتشان را حل کنند.
_
** تفاوتها:
_ اسم این رئیس جمهور محمودِ، اسم قبلی محمد. عجب تفاوت خفنی!
_ قبلی سید بود، این یکی سید نیست ولی سیدها را خیلی دوست داره. باور کن.
_ وقتی قرار شد سید خاتمی کاندید شود، گروهها و باندهای خیلی قوی پشت سرش قرار گرفتن، مهمتر از همه کارگزاران، کارگزاران یعنی 80 درصد دولت سازندگی و البته دولت سید خاتمی. ولی بدبخت گروههایی که از محمود جون حمایت کردن، بیچاره شدن و از صندلیهای ریاست خیلی کم گیرشون اومد.
_ وقتی خاتمی و دارودسته دوم خردادی اومدن، فضای فرهنگی و سیاسی نظام عوض شد، آقای هجاریان، مثل آب خوردن گفت که ما باید به سمت سوکولاریسم برویم. جانبار اصلاحات، ای ول. به قول حجت الاسلام علی اکبر قهرمانی، روی شاخه نشستهاند و دارند شاخه را میبرند. روزنامههای زرد و به هم متصل، زنجیر منش، تو این مملکت آشوب به پا کردند. تو دولت محمود، هر روز سعی میکنند آشوب کنند نمیتونن، آخه این دولت به روزنامههای همبستگی و اعتماد و ... وصل نیست.
_ تو سیاست خارجی گرفته تا آموزش و اقتصاد همه را از روی دولت سازندگی کپی کردند و به خورد مردم دادند. مردم را با تفرقه به شدت ضعیف کردند. واقعا فضای نامناسبی بود، نمیگم همش تقصیر خاتمی است، نه. ولی به دلیل مدیریت ناکافی دولت ایشان، همش به حساب این سید نوشته میشود.
_ دو سال بعد از سر کار آمدن دولت دوم خرداد حادثه شرم اور کوی دانشگاه و همه شدید آقایان دوم خردادی مخصوصا مشارکتی ها به مقام معظم رهبری دل علاقهمندان به نظام اسلامی را خون کرد. و حالا بعد از دو سال بعد از آمدن دکتر محمود، چشم انداز روشن تا 1400 واضحتر شده است. مسئله هستهای از حساسیت گذشته افتاده و دولت به شدت کار میکند. خیلی سریع.
_ ولی خدایش دوم خرداد و سوتیهایش باعث بچه مذهبی ها دنبال سیاست و مفاهیم سیاسی بروند. این یه جنبه مثبتش را نباید نادیده گرفت. که اگر نبود الان هجاریان و عطریانفر و ... مثل اب خوردن ضد نظام حرف میزدند. الان مردم میدونن و میفهمن که فلانی منظورش از بعضی حرفها چیه. برای همین تو شبهای آخر خرداد گول نمایندههای کارگزارانی آقای قهرمانی را نخوردن ...
_ دولت خاتمی هر چه بود و هر کاری کرد، رفت ولی درس باید گرفت و خدا را شکر کرد. دولتی اومده که حداقل وزیر بازرگانیش قبل از ایام عید ول نمی کنه بره کیش، مردم هم بدرک. حداقل رئیس جمهورش گوش بعضی را میپیچونه ... حداقل مثل مرد روی عقایدش ایستاده و با بهانۀ عجیب عقب نشینی نمی کنه. حداقل ...
_ خدایش سوتیهای دولت خاتمی بیشتر بود یا دولت احمدینژاد ...
_ تفاوت ها خیلی زیاده، چون طرز فکرها خیلی باهم فاصله داره.
_ یه نمونه دیگه از تفاوت، دولت هفتم و هشتم با توجیهات خیلی قشنگی و آبکی دفتر و دستک خودشون را برداشتند بردن کاخ فلان، سید محمود تو همون خیابون پاستور از میهمانانش پذیرایی و دیدار می کنه. این مسئلۀ کوچیکی نیست طرز فکرها را نشان میدهد.
_ دولتهای بعد از جنگ آن طور که باید و شاید به کلام رهبری و اوامر ایشان توجه نکردند، دستورات را پشت گوش انداختند. دقت کنید مقام معظم رهبری در سخنرانیهاشون میفرمایند فلان مشکل که الان هست من قبلا به اقایان دولت گفتم، این راه حلش است، ولی کار موثری انجام نشد. دولت جدید به حمدلله توجه بیشتری به مفهوم رهبری و ولایت فقیه دارند.
_ مهم اینه که یادمون باشه سیر حرکت نظام و دولت ها چه جور بوده تا دیگه تو دام اینطور افراد و افکار نیفتیم.
...
من کسی را ندارم که دعوت کنم درباره سوم تیر بنویسه. قبلا همه را دوستان دعوت کردن. ولی این لینکها را بخونین.
کودتای خزنده رسانهای علیه دولت نهم در جریان است
نادران:پیام سوم تیر توجه مردم نسبت به اصل نظام و شعارهای انقلاب است
سوم تیر رنسانسی در انقلاب اسلامی بود
سوم تیر مدار بسته مدیریت و منطقه ممنوعه را باز کرد
احمدینژاد تکرار پدیدههای اول انقلاب و احیاگر ارزشها است
کلمات کلیدی:
ساخته شده توسط Rodrigo ترجمه شده
به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ.